Nejste přihlášen/a.
Existují dva jednoduché testy:
1) Skřižte ruce na prsou (automatcky, bezmyšlenkovitě). Ruka, která je nahoře, je dominantní.
2) Sepněte ruce a propleťte prsty (jako k modlitbě). Palec, který je nahoře, patří dominantní ruce.
Nicméně stejně je to k ničemu - prostě budete dělat věci tak, jak jste zvyklá, i bez zaškatulkování
prostě jste" obojetník" má to i své výhody
jethro- tak jsem zkusila tvé testy
1. vyšel že jsem pravák
2. že jsem levák
jsem ve skutečnosti pravák - levou bych nic nesvedla - snad leda udržet hrnek a napít se:D:D
Tak jsem žila padesát let v bludu, že jsem čistokrevnej pravák Teď jsem si udělala oba testy a jsem - LEVÁK
. Co teď? Levou ruku mám fakt levou. A teď se dozvím, že ta pravá vlastně není pravá
. pomóóóóc
Já jsem pravák, podle jethrova testu jsem levák. Ale jsem asi obojetňák - píšu sice pravou, ale třeba strojek na výrobu fima nebo hokejku mám pro leváky
Nejpravděpodobněji jste obouruká. To znamená, že obě poloviny mozku pracují stejně. Stříhání pravorukýma nůžkama jste se naučila pravou a tužku vám do ruky strčili, tak jste poslechla. Pravou ruku jste na tuto činnost více vytrénovala. Takových lidí je spousta. Mám takovou dceru a pár dětí jsem ve školce také zažila. Měly pastelky v obou rukou a střídavě kreslily nebo jednou kreslily a druhou gumovaly. Hřeben a kartáček na zuby si také přehazovaly z ruky do ruky. Já, když jsem měla pravačku poraněnou, kartáčkem v levé ruce jsem si málem vypíchla oko.:D Buďte ráda, že to máte takhle. S poraněnou jednou nebo druhou rukou budete mít všecko snadnější.
Chtěla jsem napsat stejnou zkoušku, jako Vám radí "jethro". Ale když si sama tento pokus udělám, vhrává levá ruka, přesto, že jsem pravák. Můj bratr je levák, tak, žeby jsem byla napůl...? Jinak nevím. - pt
vy máte ale starosti. Kdo si myslí, že je levák, ať v autě zkusí zabrzdit levou nohou. Postaví ho na čumák úplně stejně, jako praváci. Angláni lezou do auta zprava, dveře otevírají pravou a řadí levou. Problém je akorát při psaní plnícím perem. Jestli chcete psát levou, pak ho nemůžete držet jako pravou. To byste musela psát zprava doleva. Nůžky se taky dají držet v levé ruce. Chce to jen trochu cviku, kdy se palcem netlačí, ale táhne směrem do dlaně.
Mezi zvířaty jsou praváci a leváci taky.
Máme tři kočky, z nichž jedna je levák. Vykračuje levou, když ji dlabnete do žeber, ožene se po vás levou atd. Druhé dvě to dělají pravou.
Jinak je to přece úplně šuma fuk kdo je pravák a kdo levák.
Kdyby byli všichni leváci, pak by se o nějakém nemotorovi říkalo : Ten je pravej jak šavla. Ta lemra má obě nohy pravý. Noviny Právo by se jmenovaly Levo. Slovo pravda by neexistovalo, říkali bychom To je levda a podobně.
to jsou fóry, co?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.